Anthony Bourdain nettó vagyona

Mennyit ér Anthony Bourdain?

Anthony Bourdain nettó vagyona: 16 millió dollár

Anthony Bourdain nettó vagyona: Anthony Bourdain amerikai szakács, író és televíziós műsorvezető volt, nettó értéke 16 millió dollár volt 2018-ban bekövetkezett halálakor. Anthony Bourdain leginkább a kulináris tévéműsorok házigazdájáról volt ismert. Számos könyvet is írt, amelyek közül a leghíresebb a főzésre és a kultúrára összpontosított.

Korai élet: Anthony Michael Bourdain 1956. június 25-én született New Yorkban. Két fiú közül a legidősebbet Anthony katolikus apa és egy zsidó anya nevelte, bár a család nem volt vallásos. Bourdain New Yorkban született, de New Jersey-ben nőtt fel. Fiatal korában az amerikai cserkészek tagja volt.

Oktatás: Noha Bourdain 1973-ban elvégezte a középiskolát, a Vassar Főiskolára járt, gyorsan irányt váltott a konyhaművészet megszerzése érdekében. Bourdain fiatal korától kezdve rajongott a főzésért, de ezt csak akkor tekintette potenciális karrier útnak, miután szakácsként dolgozott a Provincetown-i tenger gyümölcseit kínáló éttermekben, miközben egyetemre járt.

Anthony Bourdain ezután az Amerikai Kulináris Intézetbe járt. Miután 1978-ban elvégezte ezt a megbecsült intézményt, Bourdain számos sikeres éttermet vezetett New Yorkban.

Szakmai karrier: Bourdain New York-i éttermei közé tartozott a Sullivan's, a Supper Club és a One Fifth Avenue. 1998-ban Bourdain szoros kapcsolatot létesített a híres manhattani étteremmel, a Brasserie Les Halles-szal. Noha csak viszonylag rövid ideig működött ügyvezető szakácsként, Bourdain az elkövetkező évek során szoros kapcsolatot ápolt az étteremmel.

Karrier írása: Anthony Bourdain karrierje során számos könyvet jelentetett meg - szépirodalmi és ismeretterjesztő egyaránt. Bár írói karrierje elején nem volt sok szerencséje, a 2000-es évekkel széles körű dicséretet nyert Konyha bizalmas: Kalandok a kulináris hasban. A könyvből a New York Times Bestseller, akárcsak későbbi művek, mint pl Szakács túra , A csúnya bitek , és Nincs fenntartás: A világ minden táján üres gyomorral . Később megírta saját szakácskönyvét és kulináris rejtélykönyvek sorozatát.

Újságíróként Anthony Bourdain számos ismert publikációhoz írt. Ezek között volt A New Yorker , A Los Angeles Times, a New York Times, a The Times of London, a The Observer, Gourmet és az Esquire . Ő is írt különféle magazinoknak, és létrehozott egy blogot, amely olyan TV-műsorokat kísért, mint pl Főszakács. 2011-ben Anthony Bourdain létrehozta saját kiadói vonalát az Ecco Press révén. Halála után a kiadói vonalat bezárták.

Frederick M. Brown / Getty Images

TV karrier: A globális közönség többsége számára Anthony Bourdain volt a legismertebb, mint tévés személyiség. Könyvének sikere után Konyha bizalmas , az Élelmezési Hálózat saját műsorának vezetésével felajánlotta Bourdain-t. Ennek eredményeként Bourdain 2002-ben szerepelt az első műsorában. A műsort hívták A Cook's Tour, és Bourdain követte, amikor bejárta a világot, hogy kipróbálhassa a különféle nemzetek és kultúrák egzotikus ételeit.

Habár Szakács túra 2003-ban véget ért, Bourdain 2005-ben a Travel Channel újabb műsort kapott Anthony Bourdain: Nincs foglalás . Ez nagyrészt az első televíziós műsorának másolata volt, és 2012-ig tartott. 2011-ben a Travel Channel Anthony Bourdain-nak adta az első nem főzéssel kapcsolatos műsorát Az átfedés . Ez megmutatja a közönségnek, hogy mit érhetnének el egy adott városban 24-48 órán belül. A műsor 20 epizódig tartott, és egy hírességek által szervezett spin-offot hívott életre A menekülés , amelyet Bourdain hajtott végre.

2012-ben Bourdain elhagyta a Travel Channel-t, miután csalódott a szervezet vezetésében. 2013-ban debütált a CNN Anthony Bourdain: Ismeretlen részek . Ez a műsor ugyanazt a képletet követte, mint az előző főzőműsorok. Elbeszélőként is tevékenykedett a PBS-nél Szakács elméje és mint bíró Főszakács számos alkalommal. Ezen kívül Bourdain kamaraszerepeket játszott számos más műsorban, például Miami Ink és A Simpson család . 2015-ben Bourdain rövid rövidfilm volt a filmben A nagy rövid .

Magánélet: Anthony Bourdain első felesége középiskolás barátnője, Nancy Putkoski volt, akit 1985-ben vett feleségül. Miután a pár 2005-ben elvált, Bourdain megismerkedett Ottavia Busia vegyes harcművésszel és 2007-ben vette feleségül. A párnak egy közös gyermeke volt, mielőtt 2016-ban elváltak. 2017-ben romantikus kapcsolatot kezdett Asia Argento olasz színésznővel.

Elhaladó: 2018-ban Anthony Bourdain holtan találtak egy francia szállodai szobában. Nyilván felakasztotta magát. Az erőszaknak semmi jele nem volt, és a tesztek azt mutatták, hogy Bourdain nem volt ittas az elmúlása idején. Halálát a média széles körben tudósította, sok nagy hírű híresség kifejezte részvétét.

Személyes vagyon: Bár arról számoltak be, hogy Bourdain nettó vagyona halála idején csak 1,2 millió dollárt ért, vagyona valójában sokkal jelentősebb volt. A nettó vagyon valódi összegének kiszámításához figyelembe kell venni összes vagyonának, és nem csak az ellenőrző és bróker számláinak. Például 2014-ben Anthony 3,35 millió dollárt fizetett egy New York-i lakásért. Néhány évvel később ez a lakás megközelítőleg 5 millió dollárt ért. Az állami bankok nyilvántartása szerint Anthony halála idején egymillió dollár értékben volt jelzálogkölcsön.

Ennél is fontosabb, hogy Bourdain akaratának alaposabb vizsgálata azt mutatja, hogy 2016-ban létrehozott egy vagyonának (képi jogok, jövőbeni jövedelem, jogdíjak) többségét birtokló bizalmat. Az akarata azt diktálja, hogy e bizalom kedvezményezettje a lánya. A vagyonos emberek gyakran használják az akaratuktól teljesen elkülönülő vagyonkezelőket, részben magánélet, de főleg adókedvezmények céljából. Mindezen információk alapján a körülbelül 16 millió dolláros becslés sokkal pontosabb a sok médiaforrás által korábban közölt 1,2 millió dolláros összeghez képest.

Anthony Bourdain nettó vagyona

Anthony Bourdain

Nettó érték: 16 millió dollár
Születési dátum: 1956. június 25. - 2018. június 8. (61 éves)
Nem: Férfi
Magasság: 6 láb 3 hüvelyk (1,93 m)
Szakma: TV-séf, séf, tévés személyiség, író, szerző, forgatókönyvíró, színész, televíziós producer
Állampolgárság: Amerikai egyesült államok
Utolsó frissítés: 2020
Az összes nettó vagyont nyilvános forrásokból származó adatok felhasználásával számítják ki. Ha rendelkezésre állnak, a hírességektől vagy képviselőiktől kapott privát tippeket és visszajelzéseket is beépítjük. Míg szorgalmasan dolgozunk annak érdekében, hogy a számok a lehető legpontosabbak legyenek, hacsak másként nem jelezzük, csak becslések. Minden javítást és visszajelzést örömmel fogadunk az alábbi gombra kattintva. Hibáztunk? Küldjön javítási javaslatot, és segítsen nekünk javítani! Küldjön javítást Vita