Dua Lipa nettó vagyon

Mennyit ér Dua Lipa?

Dua Lipa nettó vagyona: 16 millió dollár

Dua Lipa nettó értéke: Dua Lipa angol énekes, dalszerző és modell, amelynek nettó értéke 16 millió dollár. Miután modellként dolgozott, 2017-ben kiadta első albumát, és azóta óriási sikereket ért el a popzenében.

Korai élet: Dua Lipa 1995. augusztus 22-én született Londonban, Angliában. Szülei néhány évvel a születése előtt elköltöztek Pristinából, Jugoszláviából (a mai Koszovóból). Apja, Dukagjin Lipa, az Oda koszovói rockegyüttes marketing menedzsere és énekese. Anyja, Anesa Lipa a turizmusban dolgozik. Dua részmunkaidőben járt a Sylvia Young Színházi Iskolába, mielőtt a család 2006-ban visszaköltözött Koszovóba, amikor apja ott kapott munkát. Lipa a pristinai Harmadik Millenniumi Iskolába járt, és ott rajongott a hip-hop művészekért, amelyek befolyásolták zenei stílusát.

Karrier: Lipa 14 évesen kezdte pályafutását azzal, hogy olyan kedvenc előadóinak, mint Pink és Nelly Furtado, feldolgozott dalokat tett közzé a YouTube-on. Inspirálta, hogy Justin Bieber felfedezését és hírnevét a YouTube-nak tulajdonították, és ő ugyanerre törekedett. 15 éves korában visszaköltözött Londonba azzal a törekvéssel, hogy énekes legyen. Lipa egy barátjával lakott és a héten a Parliament Hill iskolában tanult, hétvégén pedig visszatért a Sylvia Young Theatre iskolába. Dua különféle különféle munkákat dolgozott, vendéglátóhelyeken vendéglátóhelyeken éttermekben és szórakozóhelyeken, hogy pénzt keressen a zeneóráira. 16 éves korában kezdett dolgozni az ASOS Marketplace modelljeként abban a reményben, hogy olyan emberekkel találkozik, akik elindíthatják zenei karrierjét. Azonban elhagyta a társaságot, amikor azt mondták neki, hogy fogyjon. 2013-ban debütált a képernyőn, amikor az „X-Faktor” tévés reklámjában szerepelt. Ugyanebben az évben, amikor koktélpincérként dolgozott, szerződést kötött a Tap Management céggel. A Tap Management havi fizetést ajánlott fel neki, hogy elhagyja állását és a zene felvételére összpontosítson.

A Tap egyik ilyen felvételi alkalmával közösen írta a „Hotter than Hell” dalt, amelynek eredményeként 2015-ben aláírta a Warner Music Group lemezszerződését. 2015 augusztusában jelentette meg első kislemezét, a „New Love” -t. A második kislemez, a „Be the One” Belgiumban az 1., Ausztráliában a 6., az Egyesült Királyságban pedig a 9. helyet érte el. Lipa a BBC Sound of 2016 hosszú listájának egyik fellépője volt. Első turnéját 2016 januárjában kezdte meg Nagy-Britanniában és Európában, majd 2016 novemberében zárta. Lipa 2016 februárjában jelentette meg harmadik kislemezét, a Last Dance-t, május 6-án pedig végül a „Hotter than Hell” -t. A „Hotter than Hell” tetőzött az Egyesült Királyságban a 15. helyen, és ésszerű mennyiségű légijátékot talált. Ötödik kislemeze, a 'Blow Your Mind (Mwah) 2016 augusztusában jelent meg, és az Egyesült Királyságban a 30. helyen tetőzött. Ez lett az első bejegyzése az amerikai Billboard Hot 100-on, és a 72. helyen debütált. Később abban az évben Lipa szerepelt Sean Paul No Lie című kislemezén, amely az Egyesült Királyság 10. helyére lőtt. 2017 januárjában Lipa elnyerte az EBBA Public Choice Award-ot, és kiadta következő kislemezét, a „Scared to Be Lonely” -t, amely Martin Garrix-szal volt együttműködés. A dal az Egyesült Királyság 14. helyére került.

(Fotó: Dimitrios Kambouris / Getty Images)

Dua Lipa 2017-ben adta ki saját nevű debütáló stúdióalbumát, és az album az Egyesült Királyságban az 5., Írországban pedig a 3. helyet érte el. 2017-ben kiadta az The Only című EP-t is. Dua Lipa „New Rules” című kislemez az első helyen állt az Egyesült Királyságban, valamint Belgiumban, Írországban és Új-Zélandon. A szám a mai napig a legkeresettebb kislemez. Emellett szerepelt a 'Bridge over Troubled Water' című kislemezen is, amely az Egyesült Királyságban az 1. helyet érte el, és jótékonysági szingli volt a londoni Grenfell Tower tűz áldozatainak családjai számára. 2017 nyarán Lipa fellépett a Glastonbury, a We the Fest és a BBC „Később… Jools Hollanddal” című műsorában. Négy kislemez jutott 2017-ben az Egyesült Királyság top 10-be: A fent említett „Bridge over Troubled Water”, „Be the One”, „New Rules” és „No Lie”.

2017-ben Lipát a Choice Breakthrough Artist Teen Choice-díjra jelölték, és abban az évben fiatal és ígéretes nemzetközi művészként is díjazták az SCTV Music Awards-on. 2018-ban Lipa öt kategóriában kapott jelölést a Brit Awards-on - több jelölést kapott, mint bármelyik másik művész abban az évben, és ez volt az első alkalom, hogy egy női művész öt jelölést kapott. 2018 februárjában Lipa együttműködött az amerikai DJ Whethannel a „High” című dalban a „Fifty Shades Freed” filmzenében. 2018. április 6-án Lipa és Calvin Harris kiadták a „One Kiss” kislemezt, amely az Egyesült Királyság Singles-listájának első helyén állt - Lipa a lista első számú helyezettje. A kislemez az Egyesült Királyság legnagyobb eladási dala lett 2018-ban, és nyolc hétig egymás után vezette a listát.

2019 januárjában Dua kiadta a „Swan Song” kislemezt az „Alita: Battle Angel” filmzenéjéhez. Ezután kiadta második, „Future Nostalgia” című albumának vezető „Ne kezdje most” című kislemezét, és egy kísérő turnét jelentett be. A kislemez a 2. helyen tetőzött mind az Egyesült Államokban, mind az Egyesült Királyságban. Az album megjelenését megelőző következő kislemeze a „Physical” volt, amely 2020 januárjában jelent meg. Lipa 2020. március 27-én jelentette meg második „Future Nostalgia” című albumát. Az album széles körben elismert volt, és a 2. helyen debütált. az Egyesült Királyság hivatalos albumlistája. A következő héten az Egyesült Királyság hivatalos albumlistájának első helyén tetőzött, és a három kislemez bejutott a hivatalos Singles-lista első tíz helyezettjébe. 2020. augusztus 13-án Kipa kiadta a „Levitating” remixjét, amelyben Madonna és Missy Elliot szerepelt.

Magánélet: Lipa újra és újra kapcsolatban állt Isaac Carew angol szakácssal. Három évig voltak együtt 2017 elejéig, 2018 januárjában kibékültek, de 2019 júniusának elején ismét szakítottak. 2019 júniusa óta Lipa randevúzik Anwar Hadid amerikai modellel, a Gigi és Bella Hadid modellek öccsével.

Dua Lipa nettó vagyon
Nettó érték: 16 millió dollár
Utolsó frissítés: 2020
Az összes nettó vagyont nyilvános forrásokból származó adatok felhasználásával számítják ki. Ha rendelkezésre állnak, a hírességektől vagy képviselőiktől kapott privát tippeket és visszajelzéseket is beépítjük. Míg szorgalmasan dolgozunk annak érdekében, hogy a számok a lehető legpontosabbak legyenek, hacsak másként nem jelezzük, csak becslések. Minden javítást és visszajelzést örömmel fogadunk az alábbi gombra kattintva. Hibáztunk? Küldjön javítási javaslatot, és segítsen nekünk javítani! Küldjön javítást Vita