Fidel Castro Nettó vagyon

Mennyit ér Fidel Castro?

Fidel Castro nettó vagyona: 900 millió dollár

Fidel Castro Nettó vagyon : Fidel Castro kubai kommunista forradalmár és politikus volt, akinek nettó vagyona 2016-ban bekövetkezett halálakor 900 millió dollár volt. Fidel életének becslése alapján becsülte meg nettó vagyonát, de több jelentés is előkerült, amikor a számot Legalább 500 millió dollár. Becsült vagyonáról a cikk későbbi részében adunk részletesebben.

Fidel Castro 45 évig a Kuba Kommunista Párt első titkáraként, 17 évig Kuba miniszterelnökeként, 32 évig pedig a Kuba Államtanács és a Kuba Miniszterek Tanácsának elnökeként tevékenykedett.

Korai élet és karrier a politikában: Fidel Alejandro Castro Ruz néven született 1926. augusztus 13-án, a kubai Oriente tartományban, Biránban. A gazdag gazda törvénytelen fia, Castro először a baloldali antiimperialista politikát vállalta, miközben a Havanna Egyetemen tanult jogot. Kezdetben a Dominikai Köztársaság és Kolumbia jobboldali kormányai elleni lázadások aktív résztvevője volt, majd megpróbálta megdönteni az Egyesült Államok által támogatott kubai elnök, Fulgencio Batista katonai juntát. De sikertelen kísérlete a moncadai laktanya ellen 1953-ban egy év börtönbüntetést eredményezett.

Kubai forradalom: Szabadulása után Mexikóba ment, hogy testvérével, Raúlval és barátjával, Che Guevarával forradalmi csoportot hozzon létre, amelyet július 26-i mozgalomnak, vagy „A mozgalomnak” neveznek. Miután visszatért Kubába, Castro megrendezte és vezette a kubai forradalmat, amely 1959-ben elűzte Batistát, és Kuba miniszterelnökeként saját katonai és politikai hatalmát is felvállalta.

Dwight D. Eisenhower és John F. Kennedy, valamint kormányaik, a Szovjetunióval fenntartott barátságos kapcsolattól riadva, merényletekkel, gazdasági blokáddal és ellenforradalommal, többek között a Sertés-öböl inváziójával megpróbálták eltávolítani Castrót. 1961.

Óvintézkedésként Castro gazdasági és katonai szövetséget kötött a szovjetekkel, lehetővé téve számukra, hogy atomfegyvereket helyezzenek el a szigeten. 1961-ben Castro kihirdette adminisztrációjának szocialista jellegét, Kuba pedig a kommunista párt uralma alatt egypárti állammá vált, az első a nyugati féltekén. Ez azt jelenti, hogy Kuba iparát és vállalkozásait államosították, és szocialista reformokat hajtottak végre a társadalom minden területén. A hidegháború meghatározó eseményében Castro csatlakozott a Szovjetunióhoz, és megengedte a szovjeteknek, hogy atomfegyvereket helyezzenek Kubába, ami 1962-ben kubai rakétaválságot eredményezett. Kubai politika és Castro támogatása az imperialistaellenes forradalmi csoportok számára, és támogatása A chilei, nicaraguai és grenadai marxista kormányok közül, az 1979 és 1983 közötti, az Összefogás nélküli Mozgalom vezetésével párosulva Kuba nagyobb szerepet kapott a világ színterén.

Miután a Szovjetunió 1991-ben feloszlott, Castro gazdasági „különleges időszakába” vezette Kubát, mielőtt szövetségeket kötött volna a latin-amerikai rózsaszín árapályban, és 2006-ban csatlakozott az Amerikaért felelős Bolivári Szövetséghez. Rossz egészségi állapota miatt felelősségét átruházta az alelnökre. Raúl Castro elnök 2006-ban, aki két évvel később teljes elnöki posztot vállalt.

Castro volt a leghosszabb ideig nem királyi államfő a 20. és 21. században. Támogatói az antiimperializmus és a szocializmus bajnokának tekintették, akinek forradalmi rendszere elősegítette a gazdasági és társadalmi igazságosságot, és biztosította Kuba függetlenségét. Kritikusai zsarnoki diktátorként tekintettek rá, akinek adminisztrációja felügyelte az emberi jogok megsértését és sok kubai kivándorlását. Fidel Castro vitatott és megosztó világfigura maradt 90 éves korában, 2016. november 25-én bekövetkezett haláláig, a kubai állami televízió aznap éjjel bejelentette halálát, halálának okát soha nem hozták nyilvánosságra. 2016. november 26-án hamvasztották el, és egy temetési menet 900 kilométert tett meg Kuba központi autópályáján Havanna és Santiago de Kuba között. 9 napos nyilvános gyász után hamvait a Santa Ifigenia temetőbe temették.

Fidel Castro Nettó vagyon

(Fotó: Jorge Rey / Getty Images)

Magánélet: Castro 1948-tól 1955-ben elvált házasságukig feleségül vette Mirta Diaz Balartot. 1949 szeptemberében született egy fia, Fidel Angel 'Fidelito' Castro Diaz-Balart. Fidelito Kubában nőtt fel, és egy ideig működött atomenergia-megbízásuk előtt, mielőtt apja eltávolította. Fidelito 2018 februárjában öngyilkos lett.

Fidel Mirtával kötött házassága alatt viszonya volt Natalia 'Naty' Revuelta Clews-szel, aki megszülte lányát, Alina Fernandez Revueltát. Alina 1993-ban hagyta el Kubát, és spanyol turistának álcázva menedéket kért az Egyesült Államokban, ahonnan aktívan bírálta apja politikáját és a kubai kormányt.

Castro arról volt ismert, hogy egyéjszakás foglalkozásokat folytatott nőkkel, és további három gyermeke rövid röpke következtében született. 1980-tól 2016-ban bekövetkezett haláláig volt felesége Dalia Soto del Valle-hoz. Öt fia született.

Jólét : Halálakor becslésünk szerint Castro értéke 900 millió dollár volt. Fidel soha nem volt boldog, amikor túlméretezett vagyonáról jelentéseket hallott. Még a 2000-es évek elején, amikor a Forbes a diktátor nettó vagyonát több száz millió dollárra becsülte, kijelentette:

' Ha be tudják bizonyítani, hogy van bankszámlám külföldön, 900 millió dollárral, 1 millió, 500 000, 100 000 vagy 1 dollárral, lemondok. '

' Ha bebizonyítják, hogy egyetlen dollárom van, lemondok a posztomról ... nem lesz szükség tervekre vagy átállásokra ... '

Az utóbbi években azonban néhány prominens kubai üzletember és száműzött állította, hogy élete során Castro talán több mint egy tucat kereskedelmi vállalkozást irányított, amelyek kollektív értéke legalább akkoriban 500 millió dollár volt az akkori külföldi vállalatok alapján. .

Ez a szám nem veszi figyelembe a becslések szerint „több száz millió dollárt”, amelyet Castro állítólag titkos bankszámlákon rejteget az egész világon, elsősorban Svájcban. Nem tartalmazza a kubai ingatlanportfolió értékét sem, amely bizonyosan drámaian növekedni fog, mivel az Egyesült Államok enyhítette az utazási és befektetési korlátozásokat a szigeten. Ezen eszközök figyelembevételével elméletileg lehetséges, hogy Fidel Castro személyes vagyona több milliárd dollárt ér ma. Nyilvánvalóan nem értene egyet.

Fidel Castro Nettó vagyon

Fidel Castro

Nettó érték: 900 millió dollár
Születési dátum: 1926. augusztus 13. - 2016. szeptember 25. (90 éves)
Nem: Férfi
Magasság: 6 láb 3 hüvelyk (1,91 m)
Szakma: Ügyvéd, politikus
Állampolgárság: Kuba
Utolsó frissítés: 2020
Az összes nettó vagyont nyilvános forrásokból származó adatok felhasználásával számítják ki. Ha rendelkezésre állnak, a hírességektől vagy képviselőiktől kapott privát tippeket és visszajelzéseket is beépítjük. Míg szorgalmasan dolgozunk annak érdekében, hogy a számok a lehető legpontosabbak legyenek, hacsak másként nem jelezzük, csak becslések. Minden javítást és visszajelzést örömmel fogadunk az alábbi gombra kattintva. Hibáztunk? Küldjön javítási javaslatot, és segítsen nekünk javítani! Küldjön javítást Vita