Ian Mckellen nettó vagyona

Mennyibe kerül Ian Mckellen Worth?

Ian Mckellen nettó vagyona: 60 millió dollár

Ian McKellen nettó vagyona és fizetése: Sir Ian McKellen angol színész, akinek nettó értéke 60 millió dollár. McKellan kétségtelenül a történelem egyik legdekoráltabb színésze, és igazi legendává vált a szórakoztatóiparban. Pályafutása során számtalan jól megérdemelt díjat nyert. Valójában nincsenek olyan brit színészi díjak, amelyeket Sir Ian még nem nyerte.

Bár McKellan ragyogó színpadi színészként híres, a világon valószínűleg leginkább a mainstream filmekben betöltött szerepeiről ismert. A „Gyűrűk ura” filmek közönsége leginkább Gandalfot alakító színészként ismeri meg, míg az X-Men filmek rajongói azonnal felismerik őt, mint férfit, aki Magneto szerepét játszotta.

Korai élet: Ian Murray McKellan 1939. május 25-én született az angliai Lancashire-ben. A második világháború hátterében felvetett Ian keresztényként nőtt fel, és fiatalon családjával Wigan városába költözött. A konfliktusban átélt tapasztalatairól szólva McKellan beismerte, hogy négyéves koráig „aludt egy acéllemez alatt”, hogy megvédje magát a bombázásoktól, és hogy soha nem értette meg ezt a háborút. nem volt normális, amíg fel nem nő.

Ian színészi karrierjét az iskolai színdarabokkal kezdte. 18 évesen ösztöndíjjal a cambridge-i St. Catharine's College-ra járt. Főiskolai éveiben McKellan angol irodalmat tanult, és tagja lett a Marlowe Társaságnak, Cambridge híres színházi klubjának. Tagként McKellan 23 darabjában szerepelt. 24 éves korára mindkét szülő elhunyt.

Karrier: Megjósolható, hogy Ian McKellan profi színészi karrierje a színházban kezdődött. A Belgrád Színház lett a fiatal színész kezdőpadja, kezdve az „Egy ember minden évszakban” című film vezető szerepével. A 60-as évek közepére az Old Vic-ben lépett fel a Nemzeti Színház társulatának tagjaként. Ezután csatlakozott a Prospect Theatre társulatához, és áttört a 'Richard II' és az 'Edward II' szerepeivel, és a 70-es évekre Nagy-Britannia egyik legismertebb színházi színésze volt.

Az elkövetkező néhány évtizedben Ian hírnevet szerzett magának a Királyi Nemzeti Színházban és a Royal Shakespeare Társaságban, és a 70-es évek végére valóban kiállította Shakespeare műveinek elsajátítását.

Ian McKellan már a 60-as évek végén a filmes karriert célozta meg színházi tevékenysége mellett. 1969-ben lefoglalta első filmszerepét a 'Szerelem érintése' című filmben. Egy évtizedes szünet következett, mire vezető szerepet foglalt el a „Szeretet papjában”. Ismét eltelt egy évtized, mire Ian McKellan visszatért a filmhez, de a 90-es években maradandó hatást gyakorolt. Az egyik első szerep, amely őt igazán észrevette, a „Szétválás hat foka” volt, és az olyan filmek további mainstream szerepei gyorsan követték, mint a „Last Action Hero”.

McKellan 1993-ban elrobbantotta a filmkritikusokat az „És a zenekar játszott” című filmben betöltött szerepével, majd a „Richard III” társproducere és társírója volt. A film Shakespeare-darabon alapult, és Ian ismét vezető szerepet vállalt a kritikusok által elismert filmben. A kritikusok emellett dicséretet is róttak a színészre a következő műveiért: „Art Pupil” és „Show Boat”.

(Fotó: Tristan Fewings - WPA Pool / Getty Images)

A következő időszakban Ian McKellan lefoglalja két leghíresebb filmszerepét. Az első 1999-ben jelent meg, amikor Magneto szerepében szerepelt az „X-Men” című filmben, a modern kor egyik első szuperhősös filmjében. A film hihetetlenül sikeres volt, és McKellan megismételte szerepét három X-Men folytatásban.

Az „X-Men” forgatása közben McKellan Gandalf szerepében szerepelt a „Gyűrűk ura” filmfranchise-ban, amelyet Peter Jackson vezetett. Az első film, A gyűrű ösztöndíja 2001-ben jelent meg, és két folytatás következett. Ian nemcsak a teljes trilógiában jelent meg, hanem megismételte Gandalf szerepét a 'Hobbit' filmsorozatban is, amelyet három szegmensben adtak ki 2012-től.

A 2000-es évekre McKellan visszatért Shakespeare-be és más londoni színházi produkciókba. 2017-ben a Lear király címszerepében szerepelt abban, amit utolsó nagy Shakespeare-szerepének mondott. 2020-ban azonban bejelentette, hogy ismét Hamlet szerepét tölti be. Az évek során Ian szoros kapcsolatban állt számos színházi szervezettel a kulisszák mögött, valamint a színpadon.

Amikor McKellan nem volt a színpadon, és nem forgatott jeleneteket Gandalf vagy Magneto néven, olyan műsorokban szerepelt, mint a „Koronázási utca”, „Extrák”, „A fogoly”, „A szombat esti Live” és a Dr. Ki, és még sokan mások. 2006-ban szerepet foglalt a Da Vinci-kódban, ami kasszasikert aratott. A 2010-es évek vége felé olyan filmekben tűnt fel, mint a „The Dresser”, a Disney élőszereplős „Beauty and the Beast” és a „The Good Liar”.

Magánélet: Ian McKellan nyíltan meleg, és már a 80-as évek végén jelentette be szexuális irányultságát. Körülbelül ekkor abbahagyta a hús kivételével az összes húst, és pescatárius lett. 2006-ban prosztatarákot diagnosztizáltak nála, bár azt mondta rajongóinak, hogy ne aggódjanak, mert kezelték és egészséges volt. Ian nagyon aktívan küzd az LMBTQ-jogokért.

Ingatlan: 2011-ben arról számoltak be, hogy McKellan egy 300 éves kocsmát vásárolt Kelet-Londonban. A kocsma közel volt McKellan lakóhelyéhez, és különös jelentőségű volt számára. Charles Dickens híresen látogatta a létesítményt, és ahogy a történet meséli, több mint 200 évvel ezelőtt felállt és énekelt a kocsma egyik asztalán. A jelentések szerint Sir Ian a felvásárlás befejezése után főállású menedzsert tervez a kocsmába.

Ian Mckellen nettó vagyona

Ian McKellen

Nettó érték: 60 millió dollár
Születési dátum: 1939. május 25. (81 éves)
Nem: Férfi
Magasság: 5 láb 10 hüvelyk (1,8 m)
Szakma: Színész, hangszínész, üzletember, forgatókönyvíró
Állampolgárság: Egyesült Királyság
Utolsó frissítés: 2020

Ian Mckellen jövedelem

  • A Gyűrűk ura: A két torony 7 750 000 dollár
  • A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége 6 200 000 USD
Az összes nettó vagyont nyilvános forrásokból származó adatok felhasználásával számítják ki. Ha rendelkezésre állnak, a hírességektől vagy képviselőiktől kapott privát tippeket és visszajelzéseket is beépítjük. Míg szorgalmasan dolgozunk annak érdekében, hogy a számok a lehető legpontosabbak legyenek, hacsak másként nem jelezzük, csak becslések. Minden javítást és visszajelzést örömmel fogadunk az alábbi gombra kattintva. Hibáztunk? Küldjön javítási javaslatot, és segítsen nekünk javítani! Küldjön javítást Vita