Jordan Belfort nettó vagyona

Mennyit ér Jordan Belfort?

Jordan Belfort nettó vagyona: - 100 millió dollár

Jordan Belfort nettó értéke: Jordan Belfort egykori amerikai tőzsdeügynök, szerző és motivációs előadó, nettó értéke - 100 millió dollár. 2007-ben jelentette meg „A Wall Street farkasa” című emlékiratát. 2013-ban Leonardo DiCaprio főszereplésével készült azonos nevű film lett. Ezenkívül a 2000. évi „Boiler Room” című film Belfort és cége, Stratton Oakmont alapján készült. .

Korai élet: Jordan Ross Belfort New York-i Bronxban született 1962. július 9-én. A Queens államban, Bayside-ben nevelkedett, egy zsidó családban. Belfort és egy közeli barátja 20 000 dollárt keresett a jég hűtőiből az embereknek a tengerparton a nyár folyamán a középiskola és az egyetem között. Belfort az Amerikai Egyetemen végzett biológia szakon. Beiratkozott a Marylandi Egyetem Fogorvosi Iskolájába. Az első tanítási nap után távozott, amikor egy oktató azt mondta, hogy fogorvosnak lenni nem lehet gazdagabb.

Karrier: Belfort húst és tengeri ételeket adott el háztól házig a New York-i Long Islanden. Húseladási vállalkozása az eredeti egyszemélyes működésből olyan társasággá nőtte ki magát, amely több embert foglalkoztatott és hetente 5000 font marhahúst és halat adott el. 25 éves korában csődöt jelentett, és L.F. Rothschildnál talált munkát állományközvetítő gyakornokként. Állítólag Belfort első főnöke elmondta neki, hogy a siker kulcsa a maszturbáció, a kokain és a kurvák voltak. Az 1987-es fekete hétfői tőzsdei összeomlás után elbocsátották ettől a cégtől. E visszaesés ellenére Belfort megragadta az ötletet, hogy olyan pénzt keressen, amelyet az idősebb tőzsdei brókerek keresnek. Az 1980-as évek végén Belfort számos pénzügyi cégnél dolgozott, minden tudást elsajátítva. Tökéletesítette értékesítési sávját, és 1989-ben úgy döntött, hogy saját céget alapít.

Belfort az 1990-es évek elején alapította a Stratton Oakmont-ot. A cég fillérek készleteit forgalmazza kazánházban. Belfort egy szivattyú és lerakó rendszerrel csalta meg befektetőit. A Stratton Oakmont sikerének csúcspontján Belfort több mint 1000 tőzsdeügynököt és több mint egymilliárd dollárt alkalmazott irányítás alatt. Az Értékpapír-kereskedők Országos Szövetsége azonban Belfort és Stratton Oakmont mellett állt. Az egyesület alaposan megvizsgálta a cég tranzakcióit. Aztán 1996 decemberében az Értékpapír-kereskedők Országos Szövetsége kilökte Stratton Oakmont tagságából, és a cég megszűnt.

Belfort állítólag svájci bankokba mosta pénzét. Anyósa és felesége nagynénje egyaránt segítettek Svájcba csempészni a pénzt. A Stratton Oakmont vezetése alatt állítólag pártokat rendezett, amelyek között törpe-dobáló versenyek is voltak.

Jogi esetek: Belfortot 1999-ben értékpapír-csalás és pénzmosás miatt emelték vád alá. 22 hónapos négyéves büntetést töltött le az FBI-val kötött vádalku cseréjéért. Pénzügyi csalásai 200 millió dollárba kerültek befektetőinek.

Kárpótlás: Belfortot pénzmosás és csalás miatt vádolták 1998-ban. Értékpapír-csalás és pénzmosás miatt ítélték el majdnem két évet börtönben. Emellett vissza kellett fizetnie 110 millió dollárt abból a 200 millió dollárból, amelyet több mint 1500 ügyféltől lopott el. A mai napig csak körülbelül 10 millió dollárt fizetett vissza a 110 millióból.

Motivációs beszéd karrier: A börtönből való szabadulása óta Belfort motivációs előadóként feltalálta magát. A Global Motivation, Inc. nevű vállalkozást alapította. Havonta körülbelül három hetet töltött az úton, beszédeket folytatva az etika jelentőségéről az üzleti életben és a hibákból való tanulásról. Például még az 1990-es években úgy gondolta, hogy jogos a pénzügyi szabályozók szabályainak megsértésével, mert sokan mások tették ezt. A Belforttal történő beszédes megbízás lefoglalása 30 000–75 000 USD lesz. Egy értékesítési szeminárium lefoglalása nála 80 000 USD vagy annál több. Nem a legjobb értékeléseket kapta azokról a beszédeiről, amelyekben az olyan kommentelők negatívan reagáltak a pénzügyi szabályozás megsértésével kapcsolatos történeteire, mint az 1990-es években.

Karrier írása: Belfort megírta a „Wall Street farkasa” és „A Wall Street farkasa elkapása” című két emlékiratot, amelyek körülbelül 40 országban jelentek meg és 18 nyelvre lefordultak. A 'Wall Street farkasa' film lett a főszerepben Leonardo DiCaprio, Jonah Hill és Margot Robbie. Martin Scorsese rendezte a filmet. Azt is megírta, hogy 2017-ben megjelent a 'Way of the Wolf: Become a Master Closer with Straight Line Selling'.

Magánélet: A Strattonban töltött évek alatt Belfort pazar életmódot folytatott, és gyakran rendezett partikat. Szórakoztató szereket is használt, különösen metakvalont vagy quaalude-okat.

Belfort és első felesége, Denise Lombardo a Stratton Oakmont vezetésével töltött idő alatt elváltak. 1985-1991 között házasok voltak.

Tommy Chong volt a cellatársa a börtönben, és arra ösztönözte Belfortot, hogy írja meg a „Wall Street farkasát”.

1991-ben vette feleségül a brit származású modellt, Nadine Caridit. Egy partin találkoztak. Két közös gyerekük született - Chandler és Carter. Különváltak, miután a nő családon belüli erőszakkal (valószínűleg kábítószer-fogyasztással) vádolta és 2005-ben elvált.

Belfort megvette a luxushajót, a Nadine-t, amelyet 1961-ben építettek a híres designer Coco Chanel számára. Átnevezte a jachtot második felesége után. A hajó 1996 júniusában süllyedt el Szardínia partjainál. Mindazokat, akik a jachton voltak, az olasz haditengerészet különleges erői mentették meg. Később Belfort beismerte, hogy ragaszkodott ahhoz, hogy nagy szélben hajózzon a jachton, a hajóskapitány tanácsa ellenére.

2oo8-ban Belfort elkezdett randevúzni Anne Koppe-val. 2015-ben jegyesek voltak. 2020-tól még mindig együtt vannak, de nőtlenek.

Belfort lelkes teniszező.

Belfort Kaliforniában él, de munkaviszonya Ausztriában található. Ez számára kényelmesen megnehezíti a kormány számára, hogy kezébe vegye a pénzét, amelyet odaad az általa csalt embereknek.

Belfortot összehasonlították a hírhedt Ponzi-séma elkövetővel, Bernie Madoff-tal.

Belfortnak van egy cameója a „Wall Street farkasa” vége közelében. Ebben hirdette motivációs beszédét.

Egykori biztonsági vezetője, Bo Dietl interjút adott, amelyben elmondta, hogy soha nem látta Belfortot józanul, miközben nála dolgozott, és elárulta, hogy Belfortnak komoly kapcsolatai vannak a csőcselékkel.

Ingatlan: 2001-ben a szövetségi kormány lefoglalta Belfort Long Island, New York kastélyát, majd eladta, hogy visszafizesse Belfort csalás áldozatainak egy részét. Azóta többször is eladták az otthont. 2017-ben 3,4 millió dollárért került a piacra. 2018 augusztusában az árat 2,89 millió dollárra csökkentették.

Jordan Belfort nettó vagyona

Jordan Belfort

Nettó érték: - 100 millió dollár
Születési dátum: 1962. július 9. (58 éves)
Nem: Férfi
Szakma: Motivációs előadó, vállalkozó, szerző, filmgyártó, forgatókönyvíró
Állampolgárság: Amerikai egyesült államok
Utolsó frissítés: 2021
Az összes nettó vagyont nyilvános forrásokból származó adatok felhasználásával számítják ki. Ha rendelkezésre állnak, a hírességektől vagy képviselőiktől kapott privát tippeket és visszajelzéseket is beépítjük. Míg szorgalmasan dolgozunk annak érdekében, hogy a számok a lehető legpontosabbak legyenek, hacsak másként nem jelezzük, csak becslések. Minden javítást és visszajelzést örömmel fogadunk az alábbi gombra kattintva. Hibáztunk? Küldjön javítási javaslatot, és segítsen nekünk javítani! Küldjön javítást Vita