Steely Dan következetes, összetett és hűvös marad Las Vegas rezidenciájában

Steely Dan összetett jazz-rockja a rajongókat Las Vegas mércéje szerint szokatlanul tanulságosnak tartja, mégis egy régi Vegas-i hepcat hangulat teszi a bandátSteely Dan összetett jazz-rockja a rajongókat Las Vegas mércéje szerint szokatlanul tanulságosnak tartja, mégis egy régi-vegasi hepcat hangulat teszi természetessé a zenekar velencei rezidenciáját. (Erik Kabik Photography) Steely Dan összetett jazz-rockja a rajongókat Las Vegas mércéje szerint szokatlanul tanulságosnak tartja, mégis egy régi-vegasi hepcat hangulat teszi természetessé a zenekar velencei rezidenciáját. (Erik Kabik Photography)

Szokatlanul összpontosított és tanulságos Vegas bemutatóterem tömeg volt?

Vagy egy atipikusan pihentető éjszaka a Berklee College of Music -ban?

A válasz valahol a közepén volt. A csaposok ugráltak, de a rajongók ellazultak és tárcsáztak szerdán, este A velencei, amely Steely Dan kilenc műsoros rezidenciájának, a Reelin ’in the Chips-nek a közepén landolt (további műsorokkal április 29-ig).Disney on ice kövesse a szív hosszát

Steely Dan pedig tudja, hogyan kell középen dolgozni.

A '70 -es évek jazz-rockerének öregedő rajongótábora a retro-menő Vegas és a kemény ütésű jazzszalagok ötvözetére építhet, amióta nem látott Stan Kenton élő albumot a Tropicana.

Nincs színpadi dísz vagy videó az Opaline Színházban (nagyrészt szunnyadó a Rock of Ages óta). Így az emberek ülve maradtak, és egy tiszta hangkeverékre hangolódtak. Donald Fagen énekes a Fender Rhodes-nál parkolt, fejét lehajtva, mint Ray Charles, míg Walter Becker társalapító gitárosa keveredett a 10 játékosból álló, három tartalék énekes együttessel.

Mivel ebben a sorozatban 1980 -nál újabb dal nem volt, a Dan következetes turnétermékké és zenekarrá fejlődött. A 64 éves Becker vagy a 69 éves Fagen a Duke Ellington-ügyet végzi modern kori nagyzenekaruk számára, és bemutatja a segédeket a dallal (vagy helyett): Jim Beard zongoráját a Razor Boy-hoz, vagy Roger Rosenberg basszusklarinét bevezetőjét Mindenki elment a filmekhez.

Ezek a dalok voltak a legmélyebb lemezkivágások közel két óra alatt az FM rádió szabványainak megfelelően, köztük Kid Charlemagne és Rikki Don't Lose That Number. De a tényleges FM és Peg hiányzott ezen az éjszakán - emlékeztetőül, hogy a csoportnak annyi kedvence van, hogy forgatnia kell azokat, akik több műsort fognak.

Fagen hangja elvesztette hatótávolságát és erejét az évek során, ezért a három énekesnő hozzáadja a felső polc skótjának keverékét és rúgását. Néhány sláger, például a nyitó Fekete Tehén, ragaszkodik ahhoz, ahogy emlékszik rájuk. A Showbiz Kids többek között annyira átrendeződött, hogy az intrókból egy Name That Tune játék lett. A dalok többsége extra helyet teremtett a virágzáshoz, például Keith Carlock dobja, amely bekapcsolja az Aja -t és a Bodhisattvát.

A hagyománnyá vált, a Hey Nineteen négy perces bontást tartalmazott ahhoz, hogy Becker beszélgethessen a tömeggel a duó védjegyes humorával, üdvözölve Las Vegas lakosságát és az emberek 97 százalékát, akik más helyről származnak.

De a Las Vegas -i helyiek elronthatják, ha ez éves dolog lesz. Amikor 2003 -ban Becker azon töprengett, hogy egyfajta háziasított Vegas -i szórakoztatóvá válhatunk, mint Joey Bishop vagy Wayne Newton.

mennyit keres a derrick rose

Egy 1700 férőhelyes színházzal, amilyenre még soha nem volt sor, hosszú sorban a bárban, mégis olyan kellemes tömeg lengedezhetett a zenére? Ki fogja megállítani őket?

Felülvizsgálat

Ki: Steely Dan

Amikor: este 8. Április 21, 22, 26, 28, 29

Ahol: Opaline Theatre, The Venetian, 3355 Las Vegas Blvd. Déli

Jegyek: 81,50 USD-424,50 USD (702-414-9000)

Fokozat: NAK NEK-