A legjobb Elvis -filmnek nevezett „Viva Las Vegas” 50 éves

Elvis Presley és Ann-Margret színésznő az 1964-es film reklámfotóján látható,Elvis Presley és Ann-Margret színésznő az 1964-es 'Viva Las Vegas' film reklámfotóján látható. (AP fotó) Elvis Presley Ann-Margret színésznővel lép fel a Viva Las Vegas című filmben (jóvoltából/Elvis Presley Enterprises Inc.)

Ez egy srác, egy lány és a világ legmenőbb városának története. És bármennyire is hihetetlen, ebben a hónapban 50 éve jelent meg.

A Viva Las Vegas című 1964-es musicalt, amelyet George Sidney rendezett, Ann-Margret és Elvis Presley főszereplésével, Elvis mozi életművének rajongói az egyik legjobb, ha nem a legjobb filmnek tartották.

A Viva Las Vegasban minden megtalálható. Kinetikus, frenetikus pillantás Las Vegasra a legcsodálatosabb helyen. Ann-Margret, az egyetlen vezető hölgy, aki valaha is megfelelt Elvis karizmájának és parázsló érzékiségének a képernyőn. Ez a dal egy olyan dalt hozott létre, amelyet mindenki ismer, minden zenekar feldolgoz, és senki sem tud kikeveredni a fejéből, ha meghallja.A Viva Las Vegas nagyszerű film, és a történet mögött is nagyon jó. Szombaton Sean Clark, a Las Vegas -i Nevada Egyetem forgatókönyvírója, producere és egyetemi filmes professzora beszél az alapvető Las Vegas -i filmről a Clark megyei könyvtár 1401 E. Flamingo Road című műsorában.

A 14 órakor kezdődő program a Viva Las Vegas vetítését tartalmazza. Az UNLV filmszakosztálya támogatja, és ingyenes. További információért hívja a 702-507-3459-es telefonszámot, vagy látogasson el a www.lvccld.org oldalra.

Elvis Presley legtöbb filmes produkciójához hasonlóan a Viva Las Vegas cselekménye is gyenge, mint egy showgirl toll: A versenyautó pilótája, Lucky Jackson eléri a várost, hogy részt vegyen a Las Vegas -i Nagydíjon. A motorja elromlik. Pénzre van szüksége, munkát kap, és találkozik részmunkaidős életmentővel/énekes/táncos, Rusty Martin. A melléknévvel jelölt pár flörtöl, veszekedik, táncol és énekel, mielőtt természetesen (spoiler alert) házasodna.

De, mint minden más filmzenés filmben, Elvis is fellépett a 14 év alatt, amikor kihajtotta ezeket a dolgokat, nem a cselekmény a fontos, hanem az, hogy hogyan jön össze. És a Viva Las Vegasban George Sidney rendező olyan ügyesen teremt egy ikonikus egészet.

Sidney díjnyertes hollywoodi veterán volt, akinek főbb zenei adottságai lenyűgözőek-Bye Bye Birdie, Pal Joey, Show Boat Annie Get Your Gun és Anchors Aweigh! közöttük - gondolná, hogy az egyetlen ok, amiért beleegyezik egy Presley -film rendezésébe, az az, hogy elvesztett egy fogadást.

Elvis számára Sidney volt a tökéletes rendező a tökéletes időben. A Viva Las Vegas előtt Elvis többnyire felejthető filmsorozatban szerepelt, legtöbbjük formális musicalben, és mire a Viva Las Vegas 1963 -ban elkezdte forgatni Las Vegasban, Presley filmes sztárja elesett.

Észre sem vesszük, de ez a karrierje csöndjében van, mert (filmjei) nem voltak sikeresek, és a virágzás leállt a rózsáról - magyarázza Clark.

Ezért folytatja MGM George -ot, mert ő az akkori kor egyik legeredményesebb zenei rendezője.

Sidney az egyik nagy kutya volt, mondja Clark. Ezért odamentek hozzá, és azt mondták: „Azt akarjuk, hogy ezt tedd, George.”

mennyit keres Michelle Obama egy évben

Sidney szerette Las Vegasot, és gyakran járt itt, mondja Clark, aki a rendező nyugdíjazása után barátkozott meg Sidney -vel, amikor ide költözött, és rendszeresen elkezdett együtt dolgozni az UNLV filmhallgatóival (a főiskola nevadai szórakoztató/művészcsarnokának járó díjat Sidneynek hívják, a rendező után, aki egyben az első címzettje is volt).

Sidney tudta, hogy az idézet, az MGM musicalek napjai eltűntek, mondja Clark, és már elkezdett filmeket forgatni Hollywoodon kívül. És Clark szerint George mindig szerette a kihívásokat.

Corinne Sidney, George Sidney özvegye is felidézi, hogy a rendező nagyon közeli barátságban volt első férjével, Jack Entratterrel, és a Sands ügyvezetője arra ösztönözte Sidneyt, hogy készítsen olyan filmet, amely bemutatja Las Vegasot.

George szerette Las Vegasot, mondja, és azt mondta: „Miért nem?”

A stúdió vezetői azt mondták Sidney -nek, hogy Elvis filmes karrierjének helyreállítása az lesz, ha felgyorsítják a termelési értékeket, mondja Clark. Azt mondta: „Nem, egy vezető nőt kell adnia neki.”

Erős vezető hölgynek adni Elvist, ellentmondana az énekesnő filmjeiben addig kialakított sablonnak.

Kezelői mindig azt mondták: „Olyan édeset és felejthetőt varázsolsz, aki nem árnyékolja Elvist” - magyarázza Clark. George volt az, aki azt mondta: „Get Ann-Margret”.

Ann-Margret nemrég dolgozott együtt Sidney-vel a Bye Bye Birdie-ben, és a rendező tudta, hogy dinamikus, csípős energiát adhat a filmnek. Elvis táborának voltak nehézségei, de Sidney a döntése mögött állt. Amikor Elvis filmjeinek hanyatló szerencséje szembefordult Sidney tehetségével és hírnevével, nem volt verseny.

Egyszerű volt: erre a képletre mentek, és alig egy fokkal volt rosszabb tévé felett, mondja Clark. Csak a személyiségét szolgálták, és George mondta: „Ann-Margret mindent megváltoztat.”

Paul Casey, egy korábbi Elvis -megszemélyesítő, ma Las Vegas -i show -producer, egyetért ezzel. Erős vezető hölgyet látni egy Elvis-filmben ritkaságnak számított, mert a legtöbb női társ, Elvissel csak csinos volt, mondja.

Néhányan közülük kezdetben komoly színészek voltak - Carolyn Jones a „King Creole” -ban vagy Debra Paget az első filmjében („Love Me Tender”, 1956). A probléma az, hogy egy idő után sütiknek kell lenniük.

Ann-Margret más volt, mondja Casey. Amikor ők ketten a képernyőn vannak, ott van egy energia. Azt hiszem, azért, mert kölcsönösen csodálták és szerették egymást.

Sidney hozzáértése az éles szereposztáshoz kiterjedt a film többi szereplőjére is. Például William Demarest-a fellendülők legjobban úgy ismerik, mint Charley bácsi a Három fiamból-Ann-Margret apja volt.

Demarest mindig nagy képregényfólia volt, mondja Clark. A kapcsolat Ann-Margret-rel és az apjával nagyon jól kidolgozott.

A Viva Las Vegas teljes mértékben kihasználja a Strip és a város üdülőhelyeinek fényeit és színét, de bemutatja a Hoover -gátat, a Mead -tavat, a Charleston -hegyet és a város más részeit is. Clark szerint Sidney a film hagyományos filmzenéjének szerkezetét is módosította.

Egy hagyományos musicalben a dalok akkor veszik át a hatalmat, amikor erőteljes érzelmek özönlenek el - mondja Clark. Tehát megadhatjuk egy dalnak azt, amit nem fogunk (kifejezni) párbeszédben.

Ez nem egyformán igaz a Viva Las Vegasban. Míg néhány dal valóban lehetővé teszi a szereplők számára az érzelmek kifejezését, furcsa módon a „Viva Las Vegas” -ban néhány dal azért létezik, mert jó helynek tűnik egy dal számára, mondja Clark.

Sidney, aki szerette saját kameráját működtetni, kreatív módszereket is kitalált, hogy megszerezze azt, amire szüksége van. Például a stúdió bátortalanul fizetett többletet a versenyjelenetekért, mondja Clark, így alapvetően azt mondták: „Szeretnél filmben szerepelni? Gyere és állj a járdára, ’majd áthajtották az autókat.

És az a dal? A Doc Pomus és Mort Shuman által írt Viva Las Vegas, amit a film hanganyagából a What’d I Say B-oldalaként adtak ki, klasszikus lett, Bruce Springsteen-től a Dead Kennedys-ig mindenki.

A mai napig, bárhová is megy, ha Las Vegasból származik, elkezdik ezt énekelni neked, mondja Casey.

A Viva Las Vegas filmet 1964. május 20-án mutatták be, és attól függően, hogy kinek a számadatait használja, körülbelül 1964-ben a világ 14. legnagyobb pénzkeresője volt. Clark szerint a megjelenése nemzetközi volt.

Elvis még 16 musicalt készített a Viva Las Vegas után, de szinte mindegyik visszatért a felejthető, Viva előtti Las Vegas-i formába. Egyiket sem rendezte valaki Sidney tehetségéből vagy termetéből. Egyikük sem szerepelt olyan szexi vagy tehetséges vezető hölgyben, mint Ann-Margret. És egyik sem lesz olyan szeretettel emlékezetes, mint a Viva Las Vegas.

A nagyszerű dolog az, hogy megmutatta Elvis sokszínűségét, mondja Casey. Úgy gondolom, nemcsak sztárjelenléte volt, aki mindig is ott volt, hanem olyan emberrel is szerepelhet a képernyőn, aki egyenlő karizmával, de nővel (színésznő), és ez nem volt fenyegető sem neki, sem a közönségnek.

A presley bizalmasa, Joe Esposito a Viva Las Vegas -t az egyik legjobb Elvis által készített filmnek tartja, és azt mondja, hogy Presley egyetértett.

Határozottan az egyik kedvenc filmje volt, mondja Esposito egy nemrégiben készült telefoninterjúban. Elvis és Ann-Margret nagyon jól kijöttek egymással. Csak kattantak, és nagyszerűek voltak, és nagyon -nagyon jó barátok lettek a film vége után.

(A film) csak akkor működik, ha tényleg kattint kettőjükkel együtt - teszi hozzá. Ha valaki más csinálná a „Viva Las Vegas” -t, változott volna? Nos, ezt soha nem fogjuk megtudni. De összecsattantak. Nagyon jók voltak együtt.

mennyit keres egy évben sean hannity

Miért nem folytatta Elvis és tábora a Sidney által kitalált győztes formulát? Mivel George kedves ember volt, aki megszerezte, amit akart, és az elvisieknek tetszett, ahogy szerették a dolgokat, mondja Clark. Tehát visszatérünk a 'Clambake' -hez.

Mit gondol Sidney a filmről? Corinne Sidney emlékeztet arra, hogy nem sokkal azután, hogy férjével ide költöztek, felkereste a Gépjárművek Minisztériumát, hogy rendszámot szerezzen.

Várakozás közben megkérdeztem: „Mit fogsz felvenni a tiedre?” - mondja. Azt mondta: „Nem tudom.” Azt mondtam: „Miért nem kapod meg,„ Viva Las Vegas ”? Azt mondta: „Istenem, Corinne. Ez a legrosszabb film, amit valaha készítettem. ”

Szóval beszállunk, és azt mondtam, hogy csak egy sima tányérom lesz. Azt mondta az asszonynak: „V LAS V -et akarok” - azt mondta: „hogy mindenki tudassa, én csináltam azt a szörnyű filmet”.

Clark emlékeztet arra, hogy Sidney telefonos üzenetei gyakran tartalmaznak némi variációt a Viva Las Vegas kifejezésből, mert tudta, hogy egyedül ezzel van valami népszerű. Ez a mondat csak leesik az ajkakról. Ez a tökéletes cím.

George Sidney 2002. május 5 -én halt meg, de Corinne Sidney -t rendszeresen emlékeztetik arra, mennyire tartósan népszerű a Viva Las Vegas.

Minden hónapban kapok egy maradékot, mondja nevetve. Minden hónapban öt dollárt kell kapnom. És kapok rajongói leveleket George -hoz.

ELŐNÉZET

Mi: 50 év a Viva Las Vegasban: Elvis, Ann-Margret és Vegas a lengő 60-as években

Mikor: 14 óra szombat

Hol: A Clark megyei könyvtár főszínháza, 1401 E. Flamingo Road

Jegyek: ingyenes (www.lvccld.org vagy 702-507-3459)