Kinek van kiskája?

Krupniok hagyományos vérkolbász lengyel konyhában (Thinkstock)Krupniok hagyományos vérkolbász lengyel konyhában (Thinkstock)

Cleveland -i bennszülöttként ritkán gondolok a karácsonyra anélkül, hogy a kelet -európai ételkülönlegességekre gondolnék.

A családom különösen kedvelte a stollen-t és a lebkuchen-t (mindkettőt még mindig minden évben elkészítem, és anyámnak szállítom), a pfeffernuesse-t, a springert, a mákos és diós tekercseket és más osztrák/német/magyar ételeket, valamint azokat, amelyeket lengyel szomszédaink és barátaink. A lengyel specialitásokat nem tudom elkezdeni helyesen kiejteni, nemhogy a helyesírást, de vannak káposztatekercsek, pierogi és kielbasa és kishka, amelyek közül Nancy Carey az utolsó.

Most elérkeztünk a kulináris zűrzavar számos pontjához, amelyek között megtalálható, hogy mi is valójában a tengeri sügér, és miért olyan hosszúak és soványak a vajpálcikák az ország keleti részén, rövidek és kövérek Nyugaton. Gyanítom, hogy Carey lengyel kiskát keres, mert azt mondta, hogy ez egy vérkolbász (amit elhanyagoltam, hogy megemlítsem a lekérdezésében), de két olvasó arról számolt be, hogy talált forrásokat a zsidó kiskára, amely tele van étkezéssel, zsírral és fűszerekkel.Mindenesetre azoknak, akik kiskát vagy kiskát keresnek: Ann Brown e -mailben elküldte, hogy megtalálható a Smith's kóser részében, a 2211 N. Rampart Blvd. címen, míg Naomi Plisky megtalálta az Albertsons -i kóser osztályon, 2550 -ben. S. Fort Apache Road.

Azoknak pedig, akik lengyel kiskát keresnek, jelenthetem, hogy a lengyel deli kapható az 5900 W. Charleston Blvd.

Ön a saját maga: a vaj tapad. …

TOVÁBBI OLVASÓ TALÁL

Bud Smith számára Roberta Shulman e -mailben elküldte, hogy hagymás rozsot vásárolt a Trader Joe’s -ban, de nem mindig van náluk, ezért azt javasolja, hogy hívjon előre, hogy ellenőrizze. …

Ed Halley számára, aki jó csirke vakond ételekre specializálódott éttermet keres, Ann Brown a Bonito Michoacan, 3715 S. Decatur Blvd. …

Frank Dutra számára, aki sertés- vagy borjúhúspogácsát keres, nem kaptunk választ a talaj típusával kapcsolatban, de Angelica Orme megjegyezte, hogy a vékonyra vert borjúhús elérhető a Costco -ban, a Henderson 791 Marks St. címen. …

TOVÁBBI OLVASÓKÉRDÉSEK

Jean Ann Custino savanyú káposztalevet keres, karácsonyi gombalevesének elkészítéséhez. …

Morgan Blakeley Farm Rich harapnivalókat keres, lehetőleg a völgy nyugati vagy északnyugati részén. …

Liese Peterson helyi forrást keres a raclette sajthoz. …

Barbara Pielka fagyasztott kókuszos pitét keres otthon sütni, amit a keleti parti piacokon szokott beszerezni. …

mennyit ér aubrey o day

Hank Miller pedig olvasójavaslatokat keres a legjobb olasz tengeralattjáró szendvicshez. …

Olvasók?

EGÉSZSÉG- ÉS BIZTONSÁGI TIPP

Ha pulykát szeretne sütni az egyik ünnepi vacsorára, akkor tudnia kell, hogy a használt olajat 10 és 16 óra között el lehet vinni a Springs Preserve-be, a 333 S. Valley View Blvd.-be. péntektől január 15 -ig. Ez része a Clark megyei víz -visszanyerési körzet Ne légy fájdalom a lefolyóban kampányának.