A világszínvonalú karikás táncos, Nakotah LaRance, a Cirque egykori előadója 30 éves korában meghalt

2018. augusztus 10 -én Anderson Gould Jr. fotóján Nakotah LaRance karika táncos látható ...2018. augusztus 10 -én az Anderson Gould Jr. által készített fotó azt mutatja, hogy Nakotah LaRance karika táncos fellép a Los Angeles -i „Hip Hop/Electronic: Indigenous Music & Dance of the Grand Performances” rendezvényen. LaRance, bajnok karikás táncos, aki a Cirque du Soleil együtt fellépve járta a világot, 2020. július 12 -én, vasárnap halt meg, miután elesett, miközben felmászott egy régi hídra Rio Arriba megyében, Új -Mexikóban. 30 éves volt. (Anderson Gould Jr. AP -n keresztül) 2018. augusztus 10 -én Anderson Gould Jr. karika táncosának, Nakotah LaRance -nek a fotója fellép a Los Angeles -i 'Hip Hop/Electronic: Indigenous Music & Dance of the Grand Performances' rendezvényen. LaRance, bajnok karikás táncos, aki a Cirque du Soleil együtt fellépve járta a világot, 2020. július 12 -én, vasárnap halt meg, miután elesett, miközben felmászott egy régi hídra Rio Arriba megyében, Új -Mexikóban. 30 éves volt. (Anderson Gould Jr. AP -n keresztül)

30 éves korában elhunyt Nakotah LaRance bajnok karikás táncos, aki a Cirque du Soleil együtt koncertezett a világban, majd visszatért Új -Mexikóba ifjúsági táncosok edzésére.

LaRance, aki Tewa, Hopi, Navajo és Assiniboine volt, vasárnap halt meg, miután véletlenül leesett egy hídról az új -mexikói Rio Arriba megyében - mondta édesapja, Steve LaRance.

Nakotah LaRance 5 éves korában kezdett táncolni - írta az Indian Country Today. Édesapja elvitte egy pulóverre, ahol megismerkedett Derrick Davis bajnok karikatáncosnővel, aki elkészítette neki az első karikás készletet, és elkezdte tanítani táncolni.lady gaga búvárbár turné chicagóban

A natív karikás tánc magában foglalja a bonyolult lábmunkát, miközben a karikákat a levegőbe csavarja és dobja, és olyan formákba manipulálja őket, mint például szárnyak, farok, nyitott aligátor szája vagy gömbje.

A karika tánc gyógyító szertartás, mondta Steve LaRance. Csak egy szuper energia, amely a fellépésből származik, teljesen más érzést ad az embereknek róluk, azokról, amit láttak, sőt önmagukról is.

Nakotah LaRance egyik lépése az volt, hogy egy gömböt hoz létre több karikával, és a levegőbe dobja, majd belép a karikákba, amikor lejöttek, és szárnyakká változtatja őket.

Nakotah ismert volt félelmetes és izgalmas előadásokról - mondta Dan Hagerty, a Phoenix -i Heard Museum stratégiai fejlesztési és tervezési igazgatója. Kockázata a karikaarénában felejthetetlen előadásokat eredményezett, és örökké rajongói kedvence marad.

LaRance fiatalként kezdett versenyezni a Heard éves világbajnoki karika táncversenyén. Minden kategóriában bajnoki címet szerzett, a felnőtt osztályt pedig világbajnoki címet szerzett háromszor, 2015 -ben, 2016 -ban és 2018 -ban.

LaRance fellépett az NBC Tonight Show -ján is Jay Leno -val, ami néhány színészi szerephez vezetett, többek között Steven Spielberg 2005 -ös Into the West című televíziós sorozatában.

2009 -ben, 20 éves korában Nakotah a Cirque du Soleil fő táncosnője lett, és több mint három évig bejárta a világot.

hány éves Frankie Beverly of labirintus

Valóban csúcsteljesítmény volt, mondta George Rivera, családbarátja és egy ifjúsági tánccsoport társalapítója. A legtöbb ember, még ha táncos is, sohasem tudná lehúzni azt, amit a stílusával le tud húzni. És az a tény, hogy a Cirque du Soleil -re képezték ki, csak a gimnasztika és az atlétikai képességek egész dimenzióját adta neki.

LaRance később visszatért Észak -Új -Mexikóba, ahol létrehozott egy ifjúsági csoportot, a Pueblo of Pojoaque Youth Hoop Dancers táncosokat. A Lightning Boy Foundation Youth Hoop Dancers mesteroktatója is volt.

Legnagyobb szerelme az volt, hogy visszaadta az indián fiataloknak, mint tanár, az indián karika tánc mentora - mondta Steve LaRance.

mennyi Joan Rivers nettó vagyona

A 15 éves Jojo Vigil hét éve kezdett tanulni Nakotah LaRance -től. Azt mondta, edzője segített növelni az önbizalmát.

Olyan ember volt, akivel beszélhettem, aki sok mindenben tudott segíteni - mondta Vigil. Ő csak egy általános, egyszerűen nagyszerű srác volt.

A család azt tervezi, hogy a járvány elmúltával emlékművet tartanak.